prosto

11

PROSTO Label - wytwórnia muzyczna powstała w Warszawie z inicjatywy warszawskiego rapera Sokoła. Wytwórnia powstała w 2001 roku i z założenia wydaje głównie wykonawców z gatunku Hip-Hop. W 2003 roku w ramach działalności wytwórni powstała marka odzieżowa PROSTO Wear.



Wykonawcy
Bosski Roman
DIXON37 (Michrus, Kafar, Kulfon, Rest, Saful)
Dynam
Firma (Kali, Pomidor, Popek, Roman Bosski, Tadek)
Fu
Gruba.Technika (DJ Grubaz, DJ Technik)
Hemp Gru
Jędker Realista
Juras & Wigor
Małolat & Ajron
Pono
Soundkail (Dragon Davy, Medhi Mesrine)
THS Klika (Roman, Suja, DJ Def)
TPWC (Sokół, Pono)
WWO (DJ Deszczu Strugi, Jędker, Sokół)
Zipera (Fu, Koras, Pono)

Dyskografia

Płyty
Zipera - O.N.F.R. (2000)
WWO - Masz I Pomyśl (2000)
Waco - Świeży Materiał (2001)
Pono - Hołd (2002)
WWO - We Własnej Osobie (2002)
Zipera - Druga Strona Medalu (2004)
Soundkail - Racaille Sound System (2004)
Hemp Gru - Klucz (2004)
Małolat & Ajron - W pogoni za lepszej jakości życiem (2005)
Juras Wigor - Wysokie Loty (2005)
WWO - Witam Was W Rzeczywistości (2005)
WWO - Życie Na Kredycie (2005)
Pono - Tak To Widzę (2006)
Kompilacja - Cuba Libre (2006)
THS Klika - Liryka Chodnika (2006)
Deszczu Strugi - Mixtape Prosto(2006)
Fu - Krew I Dusza (2007)
Jędker Realista - Czas Na Prawdę (2007)
Shuko - The Foundation Mixtape (2007)
Sokół feat. Pono - Teraz Pieniądz W Cenie (2007)
Dixon 37 - Lot na całe życie (2008)

Single
Waco - Czas Dokonać Wyboru (2001)
Pono - Temat Zakazany (2002)
Pono - To, Co Po Mnie Zostanie (2002)
WWO - Moda (2002)
Zipera - Bez Ciśnień (2002)
Hemp Gru - To Jest To (2004)
Dynam - Rezidu (2004)
Juras Wigor - To Zbyt Piękne… (2005)
Pono - Robię, Co Chcę (2006)
Kompilacja - Checkeando (2006)
THS Klika - Liryka Chodnika (2006)
Fu - Dążyć Do Celu (2006)
Jędker Realista - Rewers (2007)
Sokół feat. Pono- Teraz Pieniądz W Cenie (2007)

Data dodania: 2008-06-01
zgłoś do usunięcia
Podaj powód zgłoszenia:
W przypadku poważnego naruszenia regulaminu proszę wysłać zgłoszenie na adres: kontakt@miejski.pl
prosto
-2

To warszawska wytwórnia muzyczna założona w 2001 roku z inicjatywy warszawskiego rapera Sokoła. Gatunek-Hip Hop. W 2003 roku powstała marka ubrań PROSTO WEAR. Strona www.prosto.pl. Wykonawcy- miedzy innymi: HG, Firma,WWO, Booski Roman, dynam, zippera(wiecej doczytasz na stronie wytwórni)pozdro

Data dodania: 2008-05-29
zgłoś do usunięcia
Podaj powód zgłoszenia:
W przypadku poważnego naruszenia regulaminu proszę wysłać zgłoszenie na adres: kontakt@miejski.pl
Wizerunek miasta