1. Tabaka

    Upvote 39 Downvote
    W slangu gastronomicznym: totalny młyn, sytuacja gdy do klubu, cocktailbaru lub restauracji w krótkim czasie wchodzi duża ilość gości. Przykładowo, przy tabace barman musi robić 10 drinków na raz, a kelner jest zmuszony obsługiwać np. 8 stolików jednoczesnie. Stan totalnego wkurwu i zapieprzu, gdy każdy od barmana począwszy, poprzez kelnera, a na kucharzu skończywszy zwieksza czestotliwość rzucanychn na minutę kurew. Nadmiar gości zmusza do zageszczania ruchów, a każda najmiejsza nawet pomyłka wywołuje wściekłość współpracowników. Terminem pokrewnym "być zatabaczonym" okleśla się sytuację gdy np. nowy w lokalu pracownik nie umie jeszcze skutecznie zoorganizować sobie pracy.
    "-Dużo się u was wczoraj działo?-
    -Do 22 było spokojnie, ale jak nam potem dojebało ludzi, to do 2-giej mielismy mega tabakę"

    "-Jak tam sobie radzi młody?-
    -Ogólnie ok, ale jak wejdzie trochę ludzi to robi za duzo pustych kursów i szybko się zatabacza"
    Data dodania: 2012-07-15
    Zgłoś do usunięcia
    Podaj powód zgłoszenia: W przypadku poważnego naruszenia regulaminu proszę wysłać zgłoszenie na adres: kontakt@miejski.pl
  2. Tabaka
    Upvote 20 Downvote
    Tabaka – sproszkowany tytoń, wzbogacony kompozycjami aromatyzującymi, przeznaczony do zażywania przez nos. W odróżnieniu od papierosów, nikotyna wchłaniana jest nie przez płuca, ale przez śluzówkę nosa. Często tabaką niewłaściwie nazywane są tytonie do żucia lub ssania (snus).
    1.Idziemy coś wciągnąć
    2.A masz tabake?
    Autor: Paint
    Data dodania: 2010-01-18
    Zgłoś do usunięcia
    Podaj powód zgłoszenia: W przypadku poważnego naruszenia regulaminu proszę wysłać zgłoszenie na adres: kontakt@miejski.pl